Sunday, 15 December 2013

Salji Turun di Mesir..mungkin Merupakan Tanda Kecil Kiamat..?



 Assalamualikum

Banyak yang mengatakan di intagaram,twitter
dan banyak laman sosoial lain termasuk blog ni 
bahawa turunnya salji di bumi Mesir..




Macam x percaya tapi tu la kenyataan
siapa boleh mengunbah kehendakNya dan KekuasaanNya..







bayangkan korang mesir yang sebelum ni dikatakan beriklim panas
 tiba2 dihujani salji..subhanaallah..Allahu akbar!
 Salji tersebut turun pada hari Jumaat yang dikatan pertama kali
 sejak tahun 112..

Hadis Abu Hurairah: Tidak akan berlaku kiamat sehinggakan
tanah arab menjadi subur dan dialiri dengan sungai2.
Bila dah salji nanti ice akan cair..Bila
cair berlakunaya sungai..dan sungai itulah tanda kiamat

SUBHANALLAH..























9 comments:

  1. yup, this is something different in egypt...tapi mesir dah biasa dengan cuaca sejuk, pernah mencecah -6 degree...ika pernah tinggal di alexandria selama setahun due to transfer program in medic so ada pengalaman juga laa mereasa cuaca sejuk di sana :)

    somehow kalau orang kata ini tanda2 kecil kiamat..wallahualam..hanya Dia yang mengetahuinya :)

    ReplyDelete
  2. waww 6 degree.untung nya awk..berpengalaman rasa cuaca sejuk kt sana..

    ha.ah atas kekuasaan DIA kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah ada rezeki nanti jenjalan laa kat egypt masa winter :) best~~

      Delete
  3. tapi takut sangat. tak bersedia lagi. banyak dosa. takde kekuatan nak bertaubat :(

    ReplyDelete
  4. subhanallah...Allah maha besar...

    ReplyDelete
  5. Allah the Almighty. may weolls have the opportunity to repent. amin.

    ReplyDelete

 

Designed By Izza sakura