Monday, 9 December 2013

Penghijrahan seorang Rockers

Assalamualaikum..

 ROCKERS mesti ada yang bayangkan seorang yang memakai baju hitam,rambut kerinting,muka jarang,tangan memetik gitar,lengan baju disingsing sampai paras bahu,seluar koyak rabak yang kita pernah jumpa or kita pernah tengok..kalau x ada ciri2 mcm tu bukan ROCK namanya tau...haha (tapi x semua macam tu^_^)
Ok tutup pasal ni..sebenarnaya bukan pasal ciri2 rock aku nak cakap..ahakss

Mohd Ali bin Ismail atau biasa dikenali Ali Terra Rossa atau XPDC..
Kuza rasa mesti zaman2 sekarang ramai yang x kenal kan..sebab beliau aktif dalam tahun 1990-an..kalau kita tanya mak bapa kita mesti kanal kot..


Sebelum ni kuza cuma pernah dengar lagu beliau je..tapi x kenal langsong pn siapa Ali Terra Rossa ni..muahahah..
 Minggu lepas baru kanl siapa beliau lepas dengar ceramah pasal penghijrahannya..beliau sendiri yang cerita tau..heheh..(ada jugak cerita nak menunjuk depan anak2 nanti wakaka) 



Alhamdulillah ini la beliau sekarang..semoga Perjalanan beliau dipermudakan amin....^___^ 
Sekarang pn beliau da buat album berjudul MagfirahMu bersama ustaz Azhar Idrus..alaa..Ustaz kesayangan ramai..^__^


Sebelum dengar lagu dalam album ni..suara UAI dulu cakap macam
 kata2 diatas tau...^__^


Allahamdullah malam tu lepas Ali Terra Rossa cakap ada jual 
album kat luar masjid..terus berlari 1000 km tau nak beli cd ni..takut habis...hahahaha





















Setiap pembelian album ni dibagi sekali dengan buku lirik lagu..
best2 tau lagu dalam ni..Harga satu ni cuma RM20 je..murah kan..
So siapa yang belum dengar and beli tu..cepatt pegi beliii..hahah
Serius memag x menyesal beli tau..

Orang jahat xkan selama2nya jahat..
mungkin suatu hari nnati dia lebih mulia disisi Allah..








7 comments:

  1. tasneem nak grab satu lah. hehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh9..sedap2 lagu dia tasneem..hehehhe..

      Delete
  2. part last sekali tu betul. orang yang kita ingat jahat tapi nanti satu hari nanti dia entah2 dia lagi mulia drpd kita C:

    ReplyDelete
  3. a.ah..manusia sentiasa berubah kn..^_^

    ReplyDelete
  4. Salam, hai terima kasih sudi singgah blog sy hari tu, lama gila baru sy nak jengah sini balik..hehe..
    haa sekarng makin rmai artis yg berhijrah, Alhamdulillah..dan sy pun setuju dgn ayat last tu.. :)

    ReplyDelete
  5. wasalam sma2 lynn..tq jagk sudi follow kuza..:)

    ReplyDelete
  6. Wahhh bagus, skrg nyanyi lagu mcm ni.. Hehe :)

    ReplyDelete

 

Designed By Izza sakura