Saturday, 7 December 2013

Pulau Perhentian

Assalamualaikum semua..apa khabaree..? :)

Dalam malaysia bayak sangat pulau best2 untuk bercuti.. :)..seperti pulau perhentian..^_^
Mase mula2 plan nak pergi bercuti ni..macam2 pulau nak pergi..kalau boleh nak bercuti kat semua pulau2 tu..ahakss...nak pergi pulau Redang la..pulau Kapas la...macam2..hehe..last2 bukan dalam rancangan kitaorang pilih Pulau Perhentian..bila search dalam internet..not bad jugak la Pulau ni..heheh..disebabkan plan ne secara tiba2..so aku pun x save la duit.just bawak je apa yang ada dalam beg duit..huhu..mula tu memang x nak pergi sabab takut x cukup bajet..nak bayar bilik,makan minum lagi. sebabkan aku memang minat sangat bercuti..aku x kesah pun semua tu..hahah...dalam otak aku nak9 pergi je.wakaka..


Kat jeti sebelum bertolak
                               
                Lambat sangt tunggu pakcik bot sampai..sempat beli baju and topi

                             Pakcik yang ditunggu2 dah sampai.ne otw pegi pulau.

muka belum Inconnect nak bergambar..

 masa sebelum pegi tadi tudung aku kemas elok je tempat..baru 15 min naik bot tudung dah macam ribut dah..nasib baik tudung ada pakai keronsang kalau x..x tahu melayang kat mana..muahaha..


                                                        mmg crystal clear water

                                              haa..akhirnya da pun sampai... ^______^

barang atas katil kantoi malas nak kemas excited sgt..


beranda bilik


sampai je bilik tukar pakaian and campak semua beg terus keluar main kat                                 pantai  sambil2 cuci mata...muahahahah                            

bilik kita orang betul2 berhadapan dengan pantai..pagi2 dah terbangun dengan cahaya masuk bilik...mmg super duper cantik kan..terus terfikir indah betul ciptanNya...x payah edit tau..

                                                                snorkeling
semalam sakan sangat mandi pantai sampai x ingat dunia..muka da macam....x tahu nak cakap apa...agagaga..janji happy oke..haha...snorkeling kita orang dibawa beberapa point..alhamdulillah kita orang dapat diskaun tau..haha..point kitaorang pegi turtle point,shark point,fish point dan beperapa tempat aku x ingat nama..



fish point(bagi ikan makan)..mmg best tau..

sory point2 lain x sempat nak snap gambar..sebab betry kamera dah kong...ahakss..last lekali kita orang singgah kat kampung untuk makn..lepas isi perut koyang2 terus balik bilik tido sampai mengigau....muahahahaha..

aktiviti malam di pulau perhentian..(ni bukan kedai tempat kitaorang makan tau)
masa makan malam aku oder la makanan seafood..try cuba makan..esoknya bagun2 tido muka bengkak2 sebb alargik(aku pun x tahu ada alergik)..muahahaha...bila tengok muka sendiri nak tergelak pon ada...ahaksss...nasib baik  2 3 hari je....^___^


  
pagi sebelum balik...main kat pantai puas2..^______^..serius mmg x nak balek je..nak je pandah rumah kat sini je...(kau ingt moyang sebelah nenek sebelah mak tiri ko punya tanah erh...wakakaka)..


Alhamdullah bajet..rupa2nya lebih dari cukup..dapat beli ole2 lagi..hahah..bagi aku kat pulau ni perut aku lebih penting..lantakla pe2 la anset xde kredit ke,kamera xda betry ke(x de kena mengena pon.ahaksss)
perut aku tetap no 1 tau....hahah.......okbaii...













17 comments:

  1. waahhh! bersih kemain pantai dia. tasneem belum pernah sampai :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgan la sedih2 tasneem..skrang kan musim cuti sekolah..bloleh la pergi...^___^

      Delete
    2. tulaa. cuti sem pun nak habis dah ni. uwaaa nagis senyap senyap belakang pintu. :(

      Delete
  2. seronoknya boleh bercuti di pulau..mesti enjoy..

    ReplyDelete
  3. hurm nampak macam menarik jeee tempat ni, =D

    ReplyDelete
  4. budget sorg brape ye?? nk pg tp x berkesempatan lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu kuza bawak x sampai pn rm300..budget dalm rm200 cm tu je..insyaAllah nnti klw dah berkesempatan pergi tau..^__^

      Delete
  5. Cantiknya pantai tue. Subahnallah indah sungguh ^.^ Btw jom join giveaway nie http://mistaqila.blogspot.com/2013/12/mega-giveaway-by-mojatcerewetcom.html

    ReplyDelete
  6. ^__^..insyaAllah kuza join nnti ye...tq Qla Ndrh.. :D

    ReplyDelete
  7. Ok... Kena bookmark ni... Senang nak cari nanti... Hehe... Akak memang teringiiinnn sangat2 pegi pulau perhentian ni... Tapi xtau nk dok mana...hehe... Chalet mane ni dik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak kuza x ingt la pulak nama chalet ne kak.. :D tapi chalet ni hujang skli kak..^_^..tpi bayk chalet2 kt situ kak..akk jagn risau...^__^ heheh

      Delete
  8. Wahhhh bestnya ! Waaaa sy lama dh xbercuti and pergi holiday ke tempat2 mcm ni T_T, sian saya~ haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn sedih..nnti lynn pegi la...hehehhe^__^

      Delete
  9. duk 2bulan kat besut hari tu tak pegi pin tempat nih. jeles nyee la haii...

    ReplyDelete
  10. huwaaa bestnya gi pulau! nak gi pulau gak...

    ReplyDelete

 

Designed By Izza sakura